Lommojen oikaisu

****HUOM HUOM HUOM! Joudumme valitettavasti valtavien työkiireiden vuoksi panemaan autojen lommojen oikaisut tauolle alustavasti kesän 2019 ajaksi. Valmet Automotive on taas ostanut lähes kaiken Aleksin työajan ja myös Raision Tuotekadulle tulevan toimipisteen varustelu vie aikaa***

PDR Lommon korjaus 

Parkkipaikoilla syntyy päivittäin kymmeniä, ellei jopa satoja kolhuja ja parkkipaikkalommoja toisten autojen ovista tai ostoskärryistä. Aluksi niitä ei huomaa, mutta auton pesun jälkeen lommo kiiltää peilaavassa pinnassa ja kun lommon kerran huomaa, tulee sitä katsottua turhan usein autolle mentäessä. Lommon oikaisu ilman maalausta on peltikorjauksista paras menetelmä kun auton maalipinta on vielä ehjä:

Autosi arvo säilyy! Kun autosi tehtaan alkuperäinen  lakka- ja maalipinta pitää hioa pois ja maalata uudestaan, määritellään autosi tämän jälkeen kolaroiduksi. Autotohtorit käyvät auton osien maalikerrokset läpi mittarilla joka viimeistään paljastaa uudelleen maalatut osat. 

- Riskinä ovat aina myös sävyerot maalipinnassa, erityisesti metallisoiduissa ja helmiäismaaleissa, sekä hieman vanhemmissa maalipinnoissa joissa alkuperäinen maali on jo hieman kulunut ja uudelleen maalattu osa pistää silmään jo kaukaa. Lommon oikaisu ilman maalausta ei siis lisää autoosi mitään, vaan palauttaa auton alkuperäiseen kuntoonsa.

- Lommon oikaisu hoituu yleensä yhdessä työpäivässä joten saat autosi käyttöösi vielä saman päivän aikana. Pystymme myös tarjoamaan laina-auton korjauksen ajaksi. 

Lommon oikaisu PDR-menetelmällä. Miten se se tehdään?

Maalipintaa rikkomaton lommon/kolhun oikaisu perustuu auton pellin mainipuloimiseen pellin alapuolelta sekä maalipinnan päältä.  Koska kolhut ja lommot syntyvät kovasta iskusta, ne eivät koskaan vain "pullahda" suoraksi vaan ne vaativat jopa useita satoja pieniä ja tarkkoja nostoja pellin takaa. Peltiä oikaistaan siis pienillä liikkeillä lommon kohdalta. Ei siis imukuppeja, ei kuivajäätä, ei "pops a denttiä, ei hiustenkuivaajaa.. vaan useita kymmeniä erilaisia pellin muokkaamiseen tarkoitettuja työkaluja. Tällä menetelmällä myös autotehtaat ympäri maailman korjaavat auton valmistuksen aikana syntyneet lommot, jotta auto saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin valmistukseen.

Alla kuvassa esimerkki oviin suunnitelluista työkaluista . Metallinen levy suojaa alaslaketun lasin pintaa lommon suoristustyön aikana.

Raekuuro lommotti autoa

Myös rakeiden auheuttamat lommot voidaan oikaista ilman maalausta, vaikka lommoja olisi autossa satoja.

Raekuuro lommo auto

Puskurin lommon oikaisu

Muovisiin puskureihin syntyneet lommot voidaan myös oikaista pdr-menetelmällä. Puskureihin jää usein myös maalisiirtymää toisesta autosta joka on myös poistettavissa.

Puskurin lommon oikaisu

 

Lommon oikaisun hinta

Mitä kolhun/lommon oikaisu maksaa? Tämä on luonnollisesti kysytyin kysymys. Hinnat vaihtelevat tapauskohtaisesti lommon leveydestä, syvyydestä ja sijainnista riippuen: esimerkiksi samankokoiset lommot ovessa ja kattokaaressa korjataan täysin eri menetelmillä. Siksi auto tulisikin aina nähdä jotta se pystytään kunnolla arvioimaan, mutta puhelimessa pystymme toki antamaan korjaukselle hinta-arvion. Voit myös lähettää valokuvan tekstiviestinä tai whatsapilla jos tuntuu, että lommon kuvailu on puhelimessa hankalaa. Soitan sinulle takaisin kun olen nähnyt lähettämäsi kuvat, niin tiedän minkalaisesta lommosta on kyse ja pystyn puhelimessa määrittämään korjausarvion. Pelkällä viestillä emme pysty antamaan hintaa.